Det här slår alla hamburgare som äts ute. I alla fall för mig. Bra råvaror, inga konstigheter. Vem har sagt att hamburgare är onyttigt? Pommes frittes är däremot kanske inte det nyttigaste. Men att göra den hemma gör dem så goda att nyttigt är det sista man tänker på!Hamburgare
500 g nötfärs
2 msk worcestershire sauce
Sale e peppe
valfritt bröd
tomat, lök, saltgurka, cheddarost och BBQ-sås är mina favorit tillbehör
Pommer frittes
4 potatisar (helst så stora och avlånga som möjligt)
rapsolja till fritering
1. Blanda färsen med såsen och salt & peppar. Forma till burgare och stek i smör tills de är lite rosa i mitten. Tryck lite på hamburgaren i stekpannan, om den är färdig känns det lika dant som när man tycker på sin haka. Då är den lite perfekt rosa och inte överstekt.
2. Skär potatisen i pommes frittes storlek och koka i saltat vatten i 10 min. Pommesen ska vara mjuka. Låt den svalna på en tallrik ca 5 min och ställ därefter in dem i frysen ca 10 min. Detta är för att pommesen ska få mer crunch. Hetta oljan i en tjockbottnas kastrull men höga kant eller en gryta. Se till att alltid ha lock tillgängligt i fall att oljan skulle ta fyr. Oljan ska vara 200 grader, om ni inte har tillgång till termometer, får man testa sig fram genom att doppa en pommes. Om det bildas dubblor kring potatisen är oljan tillräckligt varm. Fritters ca10 min tills pommesen fått en aning gyllenbrun färg.
Buon appetito!! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar