Den här rätten är sååå god och otroligt enkel att göra. Citron med spagetti, vilket det betyder, är en god kombination. Jag har gjort min egen variant på spagetti al Limone. Men nästa gång ska jag testa den italienska original receptet och se om det kan vara bättre. Troligen inte ;)400g Spagetti
2 kycklingfiléer
rivet skal från en citron
1 dl creme fraiche
2 dl kycklingbuljong
2 st riven vitlök
1 söndersmulad pepperoncino
persilja (går bra att använda de frusna paketen)
Sale e peppe
1. Koka pastan enligt anvisning (al dente). Gör såsen medans pastan kokar.
2.Riv vitlöken och citronskalet. Hetta upp en pappa med olivolja och stek den strimlade kycklingen. Tillsätt vitlök, citronskal, pepperoncino. Låt puttra några minuter.
3. Tillsätt därefter kycklingbuljong och creme fraiche. Häll av pastan och blanda med såsen. Strö över persilja, nymalen svartpeppar och flingsalt. Mmmmm!
Buon appetito! :)
Nästa gång ska ja testa detta recept:
Linguine al Limone con Pecorino
4 portioner
400 g linguine/spaghetti
2 citroner
350 g pecorino färskriven
4 msk olivolja
1 vacker bunt färsk basilika
Havssalt och nymald svartpeppar
2 citroner
350 g pecorino färskriven
4 msk olivolja
1 vacker bunt färsk basilika
Havssalt och nymald svartpeppar
Börja med att koka upp vatten till pastan. När det kokar, tillsätt rikligt med havssalt. Koka pastan al dente enligt förpackningens instruktioner.
Ta fram en kall sautépanna (en vanlig kastrull fungerar givetvis) och pressa i saften från de båda citronerna. Tillsätt den rivna pecorinon (men spara cirka 50 g till senare) och vispa tills osten nästan smälter ihop med citronsaften.
Droppa i olivoljan lite i taget under omrörning så att det blandas väl.
Hetta försiktigt upp pannan och rör hela tiden tills det blivit en tjock, klumpig sås.
Pastan klar? Häll då av nästan allt vatten. Spara cirka 1-2 msk pastavatten i pastan.
Häll över pastan i den varma citron- och ostsåsen och vänd runt så att pastan och såsen blandas helt. Låt pastan ligga och dra åt sig av citronen i några minuter så att pannan “torkar upp något”. Riv sedan över de vackra basilikabladen och peppra med nymald svartpeppar. Strö över den återstående rivna pecorinon och servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar