Jag älskar majonäs och saltgurka så det är inte konstigt att en av mina favoritsåser är remouladsås. Om jag gick på LCHF-dieten skulle jag skeda i mig såsen dagligen. Men eftersom jag är en kolhydrat älskande person så nöjer jag mig med att äta den majonäsrika såsen till de, enlig mig, bästa tillbehören: panerad fisk, kokt potatis och favorit grönsaken ärtor.
Panerad fisk:
400g tinad fryst fisk tex torsk eller sej
0,5 dl mjöl
0,5 dl ströbröd
2 ägg
1tsk citronpeppar
salt
Remouladsås:
1 dl lätt creme fraiche
1 dl majonäs
3/4 hackad saltgurka
0,5 tsk gurkmeja
1 krm cayennepeppar
1msk citronjuice
I msk hackad persilja
1 msk hackad dill
1.Skölj fisken i kallt vatten och torska torra med papper. Vänd dem först i vetemjöl sedan i ägg och tillsist i ströbrödet som blandats med salt och citronpeppar.
2.Hetta pannan och ha i 50% oja 50% smör, detta för att paneringen suger åt sig mycket fett. Sket på medeltemperatur tills de är gyllenbruna. Om de är gyllenbruna innan de är genomstekta så stek klart dem i ugnen istället så slipper ni bränd firre.
3. Blanda majonäs, creme fraiche, hackad saltgurka, dill, persilja, gurkmeja, cayenne och citronjuice och remoladsåsen är klar!
4. Servera med kokt potatis, ärtor och en citronskiva. Buon appetito a tutti :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar