torsdag 5 januari 2012

Spagetti Carbonara

Spagetti carbonara med spenat för järnintagest skull. Mums.

Det värsta jag vet är när man beställer en Carbonara och får överkokt spagetti dränkt i en gräddsoppa. Riktig italiensk Carbonara görs utan grädde med en ägg-ost blandning. Jag föredrar den så, men vill man ha lite krämigare smak kan man tillsätta 2-3 msk grädde i receptet. Minska då lite av äggvitan så inte äggblandningen blir för rinnig.

Recept för 4 per:
4 ägg (1 ägg per person)
Spagetti (av bra kvalité, jag använder casa di luca)
1 pkt bacon
2 dl ost (helst parmesan, om inte går riv den osten som finns i kylskåpet)
1 krm svartpeppar (helst nymalen)


1. Koka pastan al dente och skär bacon i bitar, fräs tills baconet börjar poppa i pannan.
2. Blanda under tiden ägg och ost, vispa lätt och ha i svartpeppar.
3. Häll av spagettin och häll i äggblandningen direkt så att äggen kokar lite av den varma pastan. Skölj aldrig pasta i kallt vatten! Tillsätt bacon och volá en riktig italiensk carbonara är klar! Buon appetito!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar